Mindpark in De Nieuwe Anita
mindpark
Flitsacademie
sandro_paul
De Flitsacademie (Eddy Terstall en Esmarel Gasman) verzorgt mini-opleidingen voor disciplines als acteren, scenarioschrijven, documentaire maken en beeldende kunst. Dit weekend staat in het teken van songwriting. Sandro Assorgia (Van Dik Hout) en Paul de Munnik (Acda en de Munnik) vertellen aan de hand van een aantal songs zeer uigebreid hoe liedjes tot stand komen. Een 13-tal deelnemers gaat in koppels aan de slag met het thema lente. Beiden schrijven een tekst en zetten vervolgens allebei de tekst van de ander op muziek. Sandro en Paul geven tips over woordgebruik, metrum, rijm, melodie, akkoorden en structuur en in heel korte tijd ontstaan er een paar prachtige liedjes. Ik heb een en ander gefilmd, dus binnenkort een promo op de site van de Flitsacademie en misschien een wat langer verslag elders.

NB.
Het weekend herinnerde me - temeer hij meerdere malen door Paul de Munnik werd geciteerd - aan Bram Vermeulen en de workshop die ik in januari 2000 bij hem volgde. Drie van mijn liedjes verschenen toen op een workshop-verzamel-cd Het Hoogste Lied, uitgebracht door Conamus (het huidige Buma Cultuur). Hoewel ik nu heel anders tegen die liedjes aankijk, is het wel erg leuk om te hebben. Zeker het tekstje dat Bram Vermeulen toen over mij schreef:
cd_tekstje2
Stadsreiger Albert Cuyp
reiger1
reiger2
Plastic
plastic
Sinds er aangekondigd werd dat ook Utrecht plastic apart ging inzamelen doe ik mee. Per 1 februari kun je daadwerkelijk je plastic kwijt op de plek waar ook papier en glas wordt ingezameld. Gelukkig maar, want het begon zich inmiddels aardig op te stapelen. Nu maar hopen dat het ook echt gerecycled wordt en niet met het restafval in de verbrandingsoven terecht komt. Hoe recycle je plastic eigenlijk? Inzamelen, luchtvrij samenpersen, sorteren naar 6 soorten (Duistland) en dan hergebruiken in PET-, PP-, (HD)PE-, LDPE- en andere producten.
Wat me opvalt is dat ik nauwelijks nog afval overhoud. Ik doe nu 4 weken met 1 vuilniszak.
Terrasdekens
teraasdekens
Terrasverwarmers kende ik al, maar terrasdekens had ik nog niet eerder gezien. In elk geval niet in zulke grote aantallen. Nederland moet en zal zo snel mogelijk weer op een terras zitten!