terugtraprembeugelklem

rem_vd_fiets
Bij een fiets met terugtraprem zit er een soort beugel met een klem vast aan je fietsframe. Hoe die klem heet weet ik niet, maar hij was al een hele tijd doorgeroest. Een roestige schroef bleef haken achter het frame zodat mijn fiets nog altijd kon remmen, maar ongevaarlijk was dat niet. Vandaag heb ik voor 1 euro zo’n klem voor mijn terugtraprembeugel gekocht en erop gezet. De ketting heb ik gespannen en twee gaatjes die in mijn achterband zaten geplakt. Hoera!

GSA-dag @ Pallas Athene College

GSA-dag
Ongeveer twintig leraren en leraressen hebben zich in het kader van de GSA-dag verzameld in de aula van het Pallas Athene College te Ede (mijn middelbare school destijds). Er zijn een drietal presentaties. Een over het opzetten van een GSA op een VO-school en de rol van docenten daarbij, een over hoe je leerlingen opvangt die buiten de groep vallen en een over transgenders en interseksuelen.
Wij zijn er omdat we een nieuwe documentaire aan het maken zijn over de verplichte voorlichting seksuele diversiteit die per december 2012 van kracht is. Wordt vervolgd...

Weekend Docu Maken (Flitsacademie)

flits_docu
Pieter van Huystee en Heddy Honigmann vertellen een heel weekend lang van alles over hoe zij documentaires maken. Wat werkt en wat werkt niet? Een onderwerp is nog geen documentaire, zegt Heddy, het gaat om mensen (personages!) en beelden. Colette filmt het weekend. Ik luister (en val even in slaap op een heerlijk zachte bank ergens achter in de zaal).

Station Amstel

Foto's-0016
In de haast kun je je op station Amstel nog steeds heel makkelijk vergissen bij de incheckpaaltjes van NS en GVB. Ze hebben min of meer dezelfde vorm en zijn beide geel met roze gekleurd. Pas als je de tijd neemt om het bord erboven te lezen of goed te kijken naar de logo’s die verder naar onderen op de paaltjes staan weet je zeker of je de juiste zuil kiest. Hoe moeilijk kan het zijn om die paaltjes verschillende kleuren te geven of het logo van de vervoerder te plaatsen ter hoogte van waar je je ov-chipkaart houdt om in- of uit te checken?

Foto's-0017
Ook in de gang onder station Amstel is het opletten. Kom je vanaf de taxi-standplaats het station binnenlopen, dan moet je aan de linkerkant inchecken als je met de metro gaat reizen en rechts inchecken als je gebruik wilt maken van een NS-trein.

Lente

Foto's-0015