48hrs Amsterdam

P1060230

GLS HEMELVAART

GLS
Thuis wachten om een pakketje in ontvangst te kunnen nemen is eigenlijk onwijs onhandig. Je weet nooit of het pakketje überhaupt komt en als het wél komt, heb je vaak geen idee hoe laat.
Als je 1 middagje thuis aan het wachten bent is dat nog wel te doen, maar als het pakketje niet op de beloofde woensdag komt en je gaat ook nog eens met je suffe hoofd op Hemelvaartsdag thuis zitten wachten, dan is dat iets om heel erg chagrijnig van te worden. : -)
Hoe dan ook, vanaf vandaag ga ik NOOIT meer thuis op een pakketje zitten wachten. Ze sms-en me maar als het pakket is aangekomen bij een afhaalpunt bij mij in de buurt. Dan haal ik het daar zelf wel even op.

Koet, Gans, Schaap

Meerkoet, Brandgans, Jonge Bonte Dekram of zoiets...

Zwanenkuikens

zwanenkuiken

Opera Ondiep

opera_ondiep

Wat kost de krant bij Blendle?

Blendle

Voor de gein heb ik op Blendle per krant (van vandaag) de prijzen van alle losse artikelen bij elkaar opgeteld. Waarom? Geen idee! Omdat het kan, denk ik.

Anyway... Stel dat je de HELE krant koopt via Blendle dan ben je het volgende kwijt:

NRC (los in de winkel: € 2,00)
€ 26,39

Telegraaf (los in de winkel € 1,70)
€ 21,92

Volkskrant (los in de winkel € 2,00)
€ 16,21

Trouw (los in de winkel € 1,75)
€ 14,53

Algemeen Dagblad (los in de winkel € 1,75)
€ 14,37

NRC Next (los in de winkel € 1,30)
€ 5,54

Opvallend is dat NRC voor veel artikelen € 0,29 cent rekent, ook als deze artikelen vrij klein zijn. Soms staan er 2 artikelen van € 0,29 naast elkaar en zie je dat het ene artikel toch echt 4 x zo veel woorden heeft als het andere.

In het katern wetenschap staat bijvoorbeeld een artikel met de titel: Doelloos rennen de muizen in de duinen. Het artikel kost € 0,29 cent en heeft 1419 woorden.

Pal naast het artikel staat een klein bericht met de titel Olie op sla verlaagt bloeddruk. Ook dit artikeltje kost € 0,29 cent maar heeft slechts 313 woorden (22 % van 1419). Afgaande op het aantal woorden zou dit artikeltje dus ongeveer € 0,06 moeten kosten wil het in verhouding staan met zijn grotere buurman.

Op pagina E2 en E3 (katern Economie) staan zelfs drie artikelen van ongeveer honderd woorden (en dat is écht heel kort) die aangeboden worden voor eveneens € 0,29. De artikelen zijn zó kort dat als je er met de muis op gaat staan zonder te klikken je op enkele woorden na het hele stukje kunt lezen.

Als je bij NRC zeven artikelen koopt van 0,29 cent, dan ben je meer geld kwijt dan wanneer je de hele krant zou kopen. Maar goed, wie koopt er nou zeven artikelen uit 1 krant? Dat is nou precies wat je NIET wilt.

NRC Next is de enige krant die korte berichtjes samenvoegt tot 3 x een blokje van 3 berichtjes à € 0,19. Je moet dan zin hebben in zomaar wat kort nieuws, want de onderwerpen (avondklok Thailand / bloedbad Nigeria / Ek turnen) hebben weinig met elkaar te maken.

Sympathiek bij de telegraaf is dat de bijlage ’VROUW’ gratis is. Je kunt de artikelen niet aanklikken, maar dat hoeft ook niet want de letters zijn - als je ogen nog enigszins in orde zijn - groot genoeg om zo te kunnen lezen.

----------

NRC bestaat uit:
90 artikelen van € 0,29
29 artikelen van € 0,01

De Telegraaf bestaat uit:
75 artikelen van € 0,20
66 artikelen van € 0,10
32 artikelen van € 0,01

De Volkskrant bestaat uit:
43 artikelen van € 0,25
35 artikelen van € 0,15
21 artikelen van € 0,01

Trouw bestaat uit:
33 artikelen van € 0,25
39 artikelen van € 0,15
43 artikelen van € 0,01

Algemeen Dagblad bestaat uit:
21 artikelen van € 0,25
57 artikelen van € 0,15
57 artikelen van € 0,01

NRC Next bestaat uit:
29 artikelen van € 0,19
03 artikelen van € 0,01

Beste Britse Voetbaljournalisten

By Peter Zantingh / vertaald door Google en Sander Houwen / Bron: NRC

Beste Britse voetbaljournalisten,

Gefeliciteerd met het binnenhalen van Louis van Gaal. Vanaf dit moment zult u worden betutteld, met minachting worden aangekeken en achtervolgd worden door een constante twijfel of de heer Van Gaal u keihard aan het uitlachen is of dat hij het allemaal bloedserieus bedoelt.
Voordat u het avontuur aangaat met het hebben van een nabeschouwend interview met de heer Van Gaal, is het handig om uzelf vertrouwd te maken met deze tien spelregels:

1 . Wees voorbereid op alle mogelijke stemmingen
In tegenstelling tot wat bij vele andere trainers het geval is, is het feit dat de wedstrijd wordt gewonnen, gelijk gespeeld of verloren geen enkele indicatie voor Van Gaals stemming. Zelfs als hij heeft gewonnen en heel blij lijkt te zijn, kan – en zal – een verkeerde vraag hem laaiend maken.
2 . Begin neutraal
Begin met een vraag over de zojuist gespeelde wedstrijd. "Hoe heeft uw team het gedaan?" Of "Wat vond u ervan?" zal volstaan. Wat zeker NIET zal werken is een opmerking als: "U moet wel erg teleurgesteld zijn."
Dat komt omdat de wedstrijd die u zag en de wedstrijd die hij zag behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. De heer Van Gaal kan namelijk zonder blikken of blozen vertellen dat een 0-3 verlies thuis tegen Sunderland de beste wedstrijd was van het hele seizoen, omdat zijn spelers precies deden wat hij hen verteld had te doen. Het gaat er niet altijd om wat er aan het eind van een wedstrijd op het scorebord staat.
Begin het interview dus niet met de gedachte dat de einduitslag allesbepalend is.
3 . Stel uzelf niet aan hem voor
Als u dat wel doet zal hij uw naam onthouden en tegen u gebruiken. Vanaf dat moment bent u niet meer de anonieme verslaggever met een microfoon die geflankeerd wordt door een cameraman; nee, vanaf dan zult u Gary, Clive of Tony zijn, iemand aan wie hij wel of niet vanaf dag één een hekel heeft. (waarschijnlijk wél)
4 . Blijf bij het onderwerp
Als het interview over de wedstrijd gaat, praat u enkel over het spel. Dus niet over de volgende wedstrijd, transfer-geruchten of wat er gebeurde op het trainingsveld. Elke vraag over iets anders dan de zojuist gespeelde wedstrijd, zal het gesprek doen ontsporen.
5 . Vanaf nu is het zijn taal, niet de uwe
De heer Van Gaal zal met nieuwe woorden en uitdrukkingen komen die niet zullen misstaan in de Oxford Dictionary. In Duitsland introduceerde hij per ongeluk (of was het zo bedoeld?) de term Der Tod oder die Gladiolen.
De heer Van Gaal spreekt zeker Engels, alleen is het niet langer uw Engels, het is zíjn Engels. Het is dus niet de heer Van Gaal die moeite heeft met het spreken van de taal, het probleem ligt bij u: u bent kennelijk niet in staat mee te gaan in de briljante interpretatie ervan.
6 . Probeer het meta-interview te voorkomen
Een interview met de heer Van Gaal zal bijna onvermijdelijk ontaarden in een interview over het interview. Specifieker omschreven: hij zal vragen gaan stellen over uw vragen. Dit zal het moment zijn waarop u voelt dat u de regie over het gesprek verliest. Ga terug naar de studio! Doet u dat niet, dan is de kans groot dat u uzelf korte tijd later terugziet op YouTube.
7. Nooit de vraag herhalen
Maak u geen zorgen, het niet herhalen van een vraag gaat u niet lukken. De heer Van Gaal laat zich namelijk heus niet voor de gek houden. Ook al is uw vervolgvraag nog zo slim geherformuleerd en goed verpakt, zijn antwoord zal zijn: "Dat heb ik u zojuist verteld..!". Dit is onvermijdelijk. Probeer het ook maar niet te voorkomen en laat zo'n moment even geduldig passeren. Zie het als een verkeersdrempel waar je even rustig overheen moet.
8 . Blijf bij de les en wees allert
Op een gegeven moment zult u denken dat de heer Van Gaal een grapje maakt. Tuurlijk, hij doet het met een uitgestreken gezicht, maar hij máákt een grapje, dat móét wel. Hij neemt u in het ootje. Ja, toch? Of is hij echt zo boos over dat kleine dingetje dat u net zei? Nee - het kan niet. U begin te stamelen. Ha! Hij zit me hier gewoon in de m... Of wacht, zou hij het toch serieus bedoelen?
U zult het nooit weten, daar alleen de heer Van Gaal het weet. En maak u geen illusies: hij zal nooit even lachen en knipogen naar de camera. Hou er maar rekening mee!
9 . Onderscheid feiten en meningen
Dit is moeilijk, omdat alleen de heer Van Gaal kan bepalen wat feiten en wat meningen zijn. Welk team werd benadeeld door de scheidsrechter? Welk team had moeten winnen op basis van het aantal kansen? Hij, en hij alleen, zal het antwoord weten. DIT zijn de feiten en úw feiten zijn meningen.
Na het 1-1 gelijkspel van Nederland tegen Ecuador afgelopen zaterdag, noemde hij de 0-1 een "ongelukkig balmoment": niets aan te doen. In de wereld van de heer Van Gaal is dit volkomen logisch. In uw wereld misschien niet, maar u bent niet in de positie om hem daarop te wijzen, anders bent u dom.
10 . Blijf onder de drie minuten
Probeer alles wat u nodig heeft aan antwoorden binnen dit tijdsbestek te verkrijgen. Na deze drie minuten zal de kans dat het gesprek volledig vastloopt exponentieel stijgen.
U zult verzeild raken in allerlei zijpaden waar u helemaal niet terecht wilt komen: "Hoe zit dit of dat gerucht , meneer Van Gaal?".
Of u zult een vraag een tweede keer stellen of hij zal op zijn minst beweren dat u dat deed. Vervolgens blijft u verbouwereerd en alleen achter. Succes!

Onweer bij schemer

OV-fiets @ Amstel Station

P1060154
P1060151
Hoewel er 9 fietsen beschikbaar lijken te zijn (7 + 2 in de rekken van OV-fiets), geeft het apparaat aan dat er geen OV-fiets beschikbaar is. Vreemd! Gelukkig komt er al snel iemand zijn fiets inleveren. Komt het toch nog weer goed allemaal:
barbecue

Een Bewogen Dag (3)

Een_Bewogen_Dag_3

Een Bewogen Dag (2)

Een_Bewogen_Dag_2

Een_Bewogen_Dag_2'

Een Bewogen Dag (1)

Een_Bewogen_Dag_1

Hout

houtstapels

Bernard

Bernard_de_Film
Hidde speelde het lijk.

Wrap Onvermogen (Short HKU)

filmset_onvermogen

Eend, Bok, Gras

Last Hijack

last_hijack
Aantal personen in de zaal: 1

Kunstuitleen Utrecht

kunstuitleen_1
kunstuitleen_2

Kist, Vezel, Profiel, BH

hout
Op landgoed Pijnenburg (Lage Vuursche) sprak ik de man die er de bomen rooit en de stammen netjes opstapelt voor de chauffeur (die het hout komt ophalen). De chauffeur hoeft enkel de codes op het hout te lezen, want de man (die de bomen rooit) heeft alle stammen al opgemeten en gesorteerd. Zo is er een stapel KIST, een stapel VEZEL, een stapel PRO of PROF en een stapel BH.
Elk type hout heeft zo zijn doel. Dat is afhankelijk van de lengte en de breedte van de stammen en natuurlijk de sterkte. Zo is de stapel met de titel KIST bedoeld om pallets van te maken. PROF staat voor PROFIEL en van die stammen worden balken gemaakt. De stapel met het stempel VEZEL wordt verwerkt samen met andere houtsnippers en daar wordt bijvoorbeeld spaanplaat van gemaakt. Dan hebben we nog BH, maar ik ben vergeten te vragen waar BH voor staat. Eerst dacht ik aan BERKENHOUT, maar het zou net zo goed BRANDHOUT kunnen zijn.
Van de opbrengst van het hout kan de landeigenaar het landgoed onderhouden. Of, zoals de man die het hout rooit zei, hij koopt er een nieuwe auto van; dat kan natuurlijk ook.