Love Dance / F.P.Q.

LoveDance

Schorseneren-Rammenas-soep a la Xander

schorseneren_rammenas
Xander kookt met lef. Hij combineert eten dat hij op dat moment in huis heeft of koopt in de supermarkt ingrediënten die toevallig in hem opkomen. Vorige keer aten we een aardappelschotel met zuurkool en brie. Dit keer is het schorseneren-rammenas-soep met knoflook en ui. Bij de eerste hap denk je nog niets. Bij de tweede hap denk je: hm... ja... Bij de derde hap denk je: dit is gewoon ontzettend lekker!

Heddy Honigmann & John Appel @ Tuschinski

John_en_Heddy2

Dichteressen

dichteressen
Verspreid over twee bankjes zitten zes vrouwen met pen en papier op hun schoot aan de singel. Ze staren in de verte en zijn diep in gedachte verzonken. Ik denk dat ze in het kader van een cursus of therapie een opdracht hebben meegekregen: ga op een bankje aan de singel zitten en schrijf een gedicht over het leven en de dood, de liefde en de natuur. Je mag metaforen gebruiken. : )

Mommy

mommy

Marcel Worms & Jan Brokken (ode aan Egorov)

marcel_worms_en_jan_brokken_2
Deze avond geven Marcel Worms en Jan Brokken een concertlezing in Het Lichtruim te Bilthoven. De lezing staat in het teken van het boek In Het Huis Van De Dichter, dat de vriendschap beschrijft tussen Jan Brokken (de schrijver van het boek) en de beroemde pianist Youri Egorov. Zij leerden elkaar kennen in 1981. Zeven jaar later overleed Egorov aan aids.
De voordrachten van Brokken worden afgewisseld met pianostukken gespeeld door Worms (destijds leerling van Egorov): Zesde Partita: Toccata (J.S. Bach), Variations Sérieuses op. 54 (Felix Mendelssohn Bartholdy), General Lavines - Eccentric (Claude Debussy), Visions Fugitives 8, 10, 17, 18 (Sergej Prokofjev), Klavierstücke op. 118, nr 2 Andante teneramente (Johannes Brahms), Miroirs, Oiseaux tristes (Maurice Ravel), Vers la Flamme op. 72 (Aleksandr Skrjabin), Sonate in Bes D 960, tweede deel Andante sostenuto (Franz Schubert), Feux d’Artifice (Claude Debussy).

marcel_worms_en_jan_brokken

De kleurloze Tsukuru Tazaki & zijn pelgrimsjaren

tsukuru

Paard (BMPC)

Henks Pompoensoep

pompoensoep