Lucht

lucht

Fivefingers @ Kathmandu

fivefingers

Kachel in augustus

kachel

Wapenvelderzand

Wapenvelderzand

Slootje klimmen

sloot

Audiomix ALLEEN IN DIE WEEK

audio

Parijs

Gare_de_l_est
Gare de l’Est

Lyon 2

confluence_lyon
Confluence: Daar waar de Saône en de Rhône samenkomen.

Een fiets huren in Lyon is heel gemakkelijk. Er zijn ongeveer 3000 fietsen beschikbaar bij zo’n 340 depots. Met je creditcard of bankpas wordt er een bedrag van 150 euro op je rekening gereserveerd als borg voor de fiets. Je krijgt een kaartje met een 10-cijferig nummer dat je (samen met een zelf bedacht 4-cijferige pincode) elke keer als je een fiets wilt meenemen moet intypen bij een depot-paal. Het eerste halfuur is steeds gratis. Het tweede halfuur betaal je € 1,- en elk volgend halfuur betaal je € 2,-. Onduidelijk is hoe lang je een fiets moet stallen voor er weer een nieuw gratis halfuur beschikbaar is. : )

LUMIÈRE-Museum

Lumière_poster
Op de posters van de eerste films staat geen titel. Wat er op het doek te zien was, deed er niet zo veel toe. Het publiek kwam af op de nieuwe uitvinding film, dat op zichzelf al een hele belevenis was.

Lumière_Trein
In een van de eerste films van de gebroeders Lumière komt er een trein als het ware op de kijker af gereden. Destijds was de beleving van het fenomeen film net zo levensecht als de virtual-reallity van nu: mensen hadden de neiging snel een stap opzij te zetten.

Lumière

Lyon 1

Fourvière
Fourvière

Lyon_toren
Toren